Наше меню

Реклама

Гриль і їжа

Останнім часом блюда, приготовлені на грилі, придбали більшу популярність. І це не дивно, оскільки подібний спосіб теплової обробки дозволяє зберегти не тільки смак продуктів, але й живильні речовини, що втримуються в них

Приготувати їжу на грилі досить нескладно, однак потрібно пам'ятати про те, що в ньому не повинне бути відкритого вогню. Варто дочекатися, поки паливо повністю прогорить і утворяться вугілля червонуватого кольору, покриті шаром золи. Ґрати гриля рекомендується змазати маслом, щоб продукти не пригоряли.

 

Якість продуктів

На грилі можна приготувати блюда з різних сортів м'яса, птаха, дичини, риби, морепродуктов і овочів, що робить їх доступними для кожної родини

Різноманітні спеції, приправи й пряні трави, що широко використовуються в кулінарії, дають можливість готовити з тих самих інгредієнтів блюда, що відрізняються друг від друга по смаку. Маринади й соуси, рецепти яких дані в книзі, роблять їх особливо оригінальними

 

Сотні блюд, що приготовлені на грилі

БЛЮДА З ЯЛОВИЧИНИ


Яловичина-Гриль із рисом

Інгредієнти
Вирізка яловича - 1 кг, шпик - 400 г, сало свиняче пряжене - 100 г, рис - 150 г, сіль і перець червоний мелений по смаку.
Спосіб готування
Вирізку промивають, нарізають порціонними шматками й відбивають до товщини 1-1,5 див. Свинячий шпик нарізають тонкими смужками.
Шматки м'яса солять, перчать і обертають смужками шпику. Жарять на змазаної пряженим салом ґратам над розпеченими вугіллями до готовності. Рис промивають, відварюють у солоній воді й відкидають на сито.
Готове м'ясо розкладають по тарілках, гарнірують рисом і подають до стола. Яловичина із часниковим соусом
Інгредієнти
Яловичина - 1 кг, сметана - 250 г, часник - 3 часточки, масло рослинне - 2 ст. ложки, зелень кропу - 1 пучок, сіль і перець по смаку.
Спосіб готування
М'ясо промивають, нарізають порціонними шматками поперек волокон, відбивають, солять і перчать. Жарять на змазаної рослинним маслом ґратам над розпеченими вугіллями по обидва боки.
Часник очищають, подрібнюють, змішують зі сметаною, дрібно нарізаною зеленню кропу й зіллю. Готове м'ясо викладають на блюдо, поливають часниковим соусом і подають до стола. Яловичина з яблучним соусом
Початок

[далі...]

Кулінарія

Допомагають