Наше меню

Реклама

Гриль і їжа

Останнім часом блюда, приготовлені на грилі, придбали більшу популярність. І це не дивно, оскільки подібний спосіб теплової обробки дозволяє зберегти не тільки смак продуктів, але й живильні речовини, що втримуються в них

Приготувати їжу на грилі досить нескладно, однак потрібно пам'ятати про те, що в ньому не повинне бути відкритого вогню. Варто дочекатися, поки паливо повністю прогорить і утворяться вугілля червонуватого кольору, покриті шаром золи. Ґрати гриля рекомендується змазати маслом, щоб продукти не пригоряли.

 

Якість продуктів

На грилі можна приготувати блюда з різних сортів м'яса, птаха, дичини, риби, морепродуктов і овочів, що робить їх доступними для кожної родини

Різноманітні спеції, приправи й пряні трави, що широко використовуються в кулінарії, дають можливість готовити з тих самих інгредієнтів блюда, що відрізняються друг від друга по смаку. Маринади й соуси, рецепти яких дані в книзі, роблять їх особливо оригінальними

 

Сотні блюд, що приготовлені на грилі

Сосиски - 6 шт., помідори - 500 г, лук ріпчастий - 100 г, грудинка копчена - 50 г, сир - 50 г, чорнослив - 30 г, масло рослинне - 1 ст. ложка, зелень петрушки - 1 пучок. Спосіб готування Сосиски нарізають шматочками довжиною 3-4 див. Чорнослив замочують у теплій воді на 6-8 год, після чого, видаливши з нього кісточки, обертають кожну сливу смужками нарізаної грудинки. Очищений лук і помідори розріжуть на чотири частини. На шампур надягають упереміж сосиски, згорнуті листи петрушки, часточки лука, помідорів, чорнослив, скибочки сиру. Жарять на змазаної рослинним маслом ґратам над розпеченими вугіллями до готовності. Глава 7. МАРИНАДИ Й СОУСИ Маринад для дичини по-старорусски Інгредієнти Морква - 100 г, оцет 3%-ный - 75 мол, лук ріпчастий - 30 г, корінь селери - 2 шт., зелень петрушки - 1 пучок, горіх мускатний, гвоздика, кардамон, кориця, часник, сіль і перець запашний по смаку. Спосіб готування Морква, корінь селери, зелень петрушки й ріпчастий лук шаткують, заливають оцтом, додають товчений мускатний горіх, гвоздику, кардамон, корицю, часник, запашний перець і сіль. Інгредієнти перемішують, ставлять на вогонь і доводять до кипіння. Гарячий маринад для дичини-гриль Інгредієнти Вода - 2 л, оцет столова або виноградний - 100 мол, морква - 200 г, лук ріпчастий - 100 г, часник - 5-6 часточок, корінь петрушки - 2-3 шт., горіх мускатний мелений - 5 г, аркуш лавровий - 2 шт., гвоздика - 2 шт., сіль - 10 р. Спосіб готування Сіль розчиняють у киплячій воді, додають лавровий лист, гвоздику й мускатний горіх. Корінь петрушки нарізають кружками й додають в отриману суміш. Інгредієнти варять в плин 3-5 хв. [...]
Початок
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112] [113] [114] [115] [116] [117] [118] [119] [120] [121] [122] [123] [124] [125] [126] [127] [128] [129] [130] [131] [132] [133] [134] [135] [136] [137] [138] [139] [140] [141] [142] [143] [144] [145] [146] [147] [148] [149] [150] [151] [152] [153] [154] [155] [156] [157] [158] [159] [160] [161] [162] [163] [164] [165] [166] [167] [168] [169] [170] [171] [172] [173] [174] [175] [176] [177] [178] [179] [180] [181] [182] [183] [184]

Кулінарія

Допомагають