Наше меню

Реклама

Гриль і їжа

Останнім часом блюда, приготовлені на грилі, придбали більшу популярність. І це не дивно, оскільки подібний спосіб теплової обробки дозволяє зберегти не тільки смак продуктів, але й живильні речовини, що втримуються в них

Приготувати їжу на грилі досить нескладно, однак потрібно пам'ятати про те, що в ньому не повинне бути відкритого вогню. Варто дочекатися, поки паливо повністю прогорить і утворяться вугілля червонуватого кольору, покриті шаром золи. Ґрати гриля рекомендується змазати маслом, щоб продукти не пригоряли.

 

Якість продуктів

На грилі можна приготувати блюда з різних сортів м'яса, птаха, дичини, риби, морепродуктов і овочів, що робить їх доступними для кожної родини

Різноманітні спеції, приправи й пряні трави, що широко використовуються в кулінарії, дають можливість готовити з тих самих інгредієнтів блюда, що відрізняються друг від друга по смаку. Маринади й соуси, рецепти яких дані в книзі, роблять їх особливо оригінальними

 

Сотні блюд, що приготовлені на грилі

Підготовлені шматки риби викладають на ґрати, змазують пряженим вершковим маслом і жарять над розпеченими вугіллями до готовності. Часточки помідорів нанизують на шампури й злегка обсмажують над вугіллями. Перед подачею до стола рибу викладають на блюдо й прикрашають здрібненою зеленню петрушки й шматочками помідорів. Осетрина «Столична» Інгредієнти Осетрина - 600 г, лук ріпчастий - 200 г, сметана - 400 мол, зелень петрушки - 1 пучок, сіль і перець по смаку. Спосіб готування Осетрину миють, знімають шкіру, видаляють хрящі й нарізають філе невеликими шматочками. Укладають їхніми шарами в емальовану ємність, пересипаючи при цьому здрібненим ріпчастим луком, сіллю й меленим перцем. Потім заливають половиною зазначеної норми сметани й ставлять на 2-3 год у прохолодне місце. Мариновані шматочки риби викладають на ґрати й жарять над розпеченими вугіллями до готовності. До стола осетрину подають, поливши сметаною й прикрасивши гілочками петрушки. Білуга на шпажках «Каспійська» Інгредієнти Білуга - 1,5 кг, лук ріпчастий - 350 г, сік лимонний - 75 мол, зелень кропу - 0,5 пучка, зелень петрушки - 0,5 пучка, сіль і перець по смаку. Спосіб готування Рибу чистять, миють і нарізають квадратними шматочками розміром приблизно 6 x 6 див. Потім чистять лук, миють його й нарізають великими кільцями. Шматочки риби й кільця лука укладають шарами в емальовану ємність, солять, перчать, посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки і кропу й заливають лимонним соком. Не можна додавати оцет, оскільки він розм'якшує рибне філе. Якщо риба свіжа, для маринування досить 2-3 год; морожену рибу, використовувану для готування шашлику, маринують протягом 1-2 ч. Промариновані шматочки білуги й кільця лука викладають на ґрати й жарять над розпеченими вугіллями, періодично збризкуючи злегка подкисленной лимонним соком водою. [...]
Початок
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112] [113] [114] [115] [116] [117] [118] [119] [120] [121] [122] [123] [124] [125] [126] [127] [128] [129] [130] [131] [132] [133] [134] [135] [136] [137] [138] [139] [140] [141] [142] [143] [144] [145] [146] [147] [148] [149] [150] [151] [152] [153] [154] [155] [156] [157] [158] [159] [160] [161] [162] [163] [164] [165] [166] [167] [168] [169] [170] [171] [172] [173] [174] [175] [176] [177] [178] [179] [180] [181] [182] [183] [184]

Кулінарія

Допомагають