Наше меню

Реклама

Гриль і їжа

Останнім часом блюда, приготовлені на грилі, придбали більшу популярність. І це не дивно, оскільки подібний спосіб теплової обробки дозволяє зберегти не тільки смак продуктів, але й живильні речовини, що втримуються в них

Приготувати їжу на грилі досить нескладно, однак потрібно пам'ятати про те, що в ньому не повинне бути відкритого вогню. Варто дочекатися, поки паливо повністю прогорить і утворяться вугілля червонуватого кольору, покриті шаром золи. Ґрати гриля рекомендується змазати маслом, щоб продукти не пригоряли.

 

Якість продуктів

На грилі можна приготувати блюда з різних сортів м'яса, птаха, дичини, риби, морепродуктов і овочів, що робить їх доступними для кожної родини

Різноманітні спеції, приправи й пряні трави, що широко використовуються в кулінарії, дають можливість готовити з тих самих інгредієнтів блюда, що відрізняються друг від друга по смаку. Маринади й соуси, рецепти яких дані в книзі, роблять їх особливо оригінальними

 

Сотні блюд, що приготовлені на грилі

Жарять курячі купки на змазаної рослинним маслом ґратам над розпеченими вугіллями, періодично перевертаючи. Готові купки викладають на блюдо, прикрашають гілочками петрушки й подають до стола. Курячі купки із соусом зі свіжих помідорів Інгредієнти Купки курячі - 1 кг, помідори - 3 шт., часник - 2 часточки, масло рослинне - 2 ст. ложки, цукор - 1 ст. ложка, хрін тертий - 1 ст. ложка, зелень петрушки - 0,5 пучка, васильок - 2 гілочки, сіль, перець червоний і чорний мелений по смаку. Спосіб готування Курячі купки промивають, злегка відбивають, солять, перчать, змазують рослинним маслом і жарять на ґратах над розпеченими вугіллями до готовності, періодично перевертаючи. Помідори миють, обдають окропом, знімають шкірочку й протирають через сито. Додають тертий хрін, очищений товчений часник, здрібнену зелень петрушки, сіль і cахар. Всі добре перемішують. Готові купки викладають на блюдо, поливають соусом з помідорів, прикрашають листиками василька й подають до стола. Медальйони з курки із грибами по-молдавському Інгредієнти Філе курки - 750 г, печериці свіжі - 250 г, сир - 80 г, хліб пшеничний - 10 скибочок, масло рослинне - 2 ст. ложки, масло вершкове - 2 ст. ложки, сік лимонний - 2 ст. ложки, сіль і перець по смаку. Спосіб готування Філе промивають, нарізають скибочками й жарять на змазаної рослинним маслом ґратам над розпеченими вугіллями до готовності. Очищені й нарізані скибочками гриби солять, перчать і гасять у вершковому маслі. З скибочок білого хліба зрізують скоринку й жарять їх на ґратах. Приготовлені грінки викладають на блюдо, на кожну скибочку викладають шматочки смаженого м'яса й тушковані гриби. Медальйони збризкують лимонним соком, посипають тертим сиром і подають до стола. [...]
Початок
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112] [113] [114] [115] [116] [117] [118] [119] [120] [121] [122] [123] [124] [125] [126] [127] [128] [129] [130] [131] [132] [133] [134] [135] [136] [137] [138] [139] [140] [141] [142] [143] [144] [145] [146] [147] [148] [149] [150] [151] [152] [153] [154] [155] [156] [157] [158] [159] [160] [161] [162] [163] [164] [165] [166] [167] [168] [169] [170] [171] [172] [173] [174] [175] [176] [177] [178] [179] [180] [181] [182] [183] [184]

Кулінарія

Допомагають